perjantai 25. marraskuuta 2016

Makumatka Suomen Turkuun- kaksi puolta


Pahoittelen tähän heti alkuun kuvien huonoa laatua, Sony Xperia Z3+ ei ole tunnelmavalaistuksen paras ystävä. Sitten asiaan: Viime viikonloppuna ajelimme Suomen Turkuun yllättämään rakkaan ystäväni synttäridinnerillä. Pakko antaa isot propsit ystäväni aviomiehelle joka järkkäsi (huom. jo hyvissä ajoin, eikä viime tingassa) ystävät salaa yhteen ja varasi meille pyödän ravintelista. Pyödän saaminen isolle seurueelle (n. 10 hlö) osoittautui haastavaksi näin pikkujoulukauden alla. Onni kuitenkin lykästi ja saimme pöydän kortteliravintolaksi itseään tituleeraavaksi E.Ekblomista (Läntinen Rantakatu 3). 
Saimme porukallemme erittäin tunnelmallisen holvikellarin omaan käyttöön ja täällä saimmekin olla koko illan aivan rauhassa. Tarjoilijat tuntuivat osaavan asiansa ja hommassa oli letkeys mukana. Vaikka tietynlaisella Fine dining- ideologialla mentiin niin mukana oli selkeä rentous myös ruokalistassa. Viikoittain vaihtuva Menu Jannen kattilasta (29e/3 ruokalajia+päivän juusto 5e) oli seurueemme valinta ja he ottivat erittäin hyvin huomioon seurueen ruokarajoitteet.
Alkuun hieman toast skagenia soijamarinoidun munan kanssa

Ylikypsää possunposkea palsternakkapyreellä, omenakastikkeella ja juureksilla

Piimäpannacotta karamellisoidun paukkumaissin ja vadelmien kanssa


Ilta jatkui E. Ekblomin jälkeen hyvien juomien ja seuran parissa aamun pikkutunneille asti. Illan yllättäjä oli myös ystäväni kaapin kätköistä löytynyt Glöet-pullo. Eli siis viime jouluksi markkinoille tullut puolimakea glögikuohuviini (Alko 12,89€). Kauheen jännittävän makuinen, mutta siis erittäin kiva alkumalja nyt joulun alla. Vaikka meillä se taisi olla loppumaljoja, se kyllä näin jälkeenpäin mietittynä saattaa vaikuttaa arvosteluun, joten ehkä joudun kokeilemaan uudelleen. Vapaaehtoisia testiryhmäläisiä?
Reissu ei ole reissu ilman pakollista vessaselfietä
Aamulla olo oli hieman väsynyt ja heikko, joten päätimme lähteä metsästämään Turun parasta burgeria. Kovan ja vaativan Google-etsinään jälkeen päädyimme metsästämään Hello! American Diner-kuppilaa (Eerikinkatu 12). Ruokalistalta omalle lautaselle päätyi Florida Burger (Brios sämpylä, 120g pihvi, jäänova-rucolasalaattia, tomaattia, punasipulihilloketta, ST Aguir -sinihomejuustoa, Hello! blue cheese -majoneesia, 7,5 €) ja Hello! Basket (friteerattuja sipulirenkaita, mozzarellatikkuja, cheddarjalapenoja, Hello! ranskalaisia, kurkku- ja porkkanatikkuja, 9,90€). Limut 2,5€ ja all you can drink-periaatteella. Tästä todella iso plussa. Mulla oli jano.
Hello! American diner
Paikka on tehty Jenkkilä diner-meiningillä ja pienessä darudessa en arvostanut kalsean kylmää ja voimakasta valaistusta enkä ruutulattiaa. Ruoka taasen oli pienen darratärisijän märkä-päiväuni ja tällä safkamäärällä ei enää tullut nälkä illallakaan. Paikassa on myös alkomaholia tarjolla halutessa burgerin kanssa. Itselle ei maistunut. Se on jännä.. Kiitos Suomen Turku, mä olin tyytyväinen tarjontaan tänä viikonloppuna! Ehkä me nähdään uudelleen! 
Mieti tätä jos on pieni vapina, okei myönnetään miinusta noista vihanneksista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti