torstai 17. marraskuuta 2016

Ruokaa ja viiniä, avain onneen?- Porvoo Edition



Reissaajatäti on ottanut nyt tukikohdaksi toistaiseksi Porvoon, tämän pienen rantaruottalaisten kaupungin 50km Tsadista. Jollain kieroutuneella tavalla pidän kaupungin kiireettömyydestä ja hiljaisuudesta. Mikä on parempaa kun lähteä illalla koiran kanssa ulos ja vastaan ei tule ketään vaikka keskustassa muka asunkin?


Kun ystäväni vierailevat Porvoossa ja käymme tepsuttelemassa ympäri vanhaa kaupunkia, niin kommentteja tulee paljon, että ihan ku ois ulkomailla. Ja onhan siinä jotain perää! Todella positiivinen asia itselleni kotipaikassani on jatkuvasti kehittyvä ravintola-kulttuuri. Monet tutut laittavat viestiä vieraillessaan täällä kysyen hyvää ruokapaikkaa, joten tässä hieman koontia Porvoon parhaista ravintolatärpeistä.  Itsellä on ollut omana suosikkina jo pitkään kirkon kupeessa sijaitseva SicaPelle, mutta valtikka on siirtynyt ehdottomasti Meat Districtille. 

SicaPelle
MD:n takana häärii sama tiimi kun SicaPellenkin, mutta uusi tuore ote on ehdottomasti se mikä vetoaa tässä konseptissa. Meat Districtin filosofiana on "We make it all from scratch" eli kaikki tehdään alusta loppuun itse ja sen kyllä maistaa. Myös atmosfääri on jotain aivan omiaan ja suosittelenkin testaamaan tämän paikan itse paikan päällä. Jos nälkä on kova niin kehiin vaan MD:n All-In menu, josta takuu varmasti lähtee isompikin nälkä. Vedettiin tämä setti ja kotimatka vyöryttiin kirjaimellisesti. Tää on sellanen selkee go big or go home- tyyppinen ratkasu, mutta ei hätää saa sieltä menun puolikkaana tai jopa ysittäisiä annoksia. Ite suosittelen kyllä täysiä päätyyn asti menoa.

Varsinkin MD:n tartar on jotain taivaallista
On taito tehdä täydellinen entrecote. MD onnistuu tässä kevyesti.

Persikkamelba kruunasi aterian, jonka jälkeen vyöryäminen kotiin saattoi alkaa

Mainitsemisen arvoisia paikkoja on myös ehdottomasti Sinne. Taidetehtaalla toimiva Sinne on ollut yksi Porvoon ravintolakulttuurin johtotähtiä jo neljän vuoden ajan, mutta omasta mielestä taso on jäänyt junnaamaan paikoilleen ja menut on viime aikoina olleet ainakin suht yllätyksettömiä ainakin omilla vierailukerroilla. Tässä esittelyssä Sinnen sadonkorjuu- menu (29e):

Mesiangervolla maustettua porkkanakeittoa

24 tuntia haudutettua porsaanposkea, Malmgårdin emmeriä ja paahdettua valkosipulia


Lämmintä vispipuuroa, puolukoita ja karamellijäätelöä
 Sinnen taustajoukoilla on myös uusi ravintola avattu juuri lokakuussa vanhan kaupungin laidalle. Brasserie L'Amour on mielenkiintoinen uutuus, joka yhdistelee suomalaista, ranskalaista sekä japanilaista ruokakulttuuria. Ravintola on myös hintatasoltaan erittäin kohtuullinen. Kävimme testaamassa L'Amourin avajaispäivänä, joten pientä härdelliä oli vielä ilmassa, mutta sen verran kuitenkin hyvä kokonaisuus oli, että palaamme vielä varmasti testaamaan tarjonnan uudemman kerran. Plussaa ehdottomasti L'Amourissa on se, että keittiö on auki 0130 asti viikonloppuisin mikäli pieni suolaisen nälkä yllättää ja Porvoon snägäri-tarjonta ei houkuttele. L'Amourissa vaihteva kolmen ruokalajin menu:

Porocarpaccio

Paistettua siikaa ja kukkakaalia

Bourbon vanilja creme brulee
Gabriel 1763 sijaitsee Porvoon vanhassa kaupungissa MD:ta vastaapäätä ja tarjoaa pizzoja hieman erilaisella twistillä. Toki listalta löytyy muutakin, mutta jos tänne eksyy niin ehdottomasti pizza tilaukseen pizzahimon iskiessä.

Jo valikoimasta poistunut Sköldvik-pizza BBQ-kanalla, homejuusto-dipillä ja kurkku-selleri häsmäkkeillä

Tottakai Porvoosta löytyy myös muita ravintoloita ja osa niistä onkin kesäkausi-painotteisia, mutta tässä muutamia hyviä omia ympärivuotisia suosikkejani, joissa yleensä taso on hyvä, ruoka hyvää ja poistut ravintolasta tyytyväisenä vaikka tililtä justiinsa lähtikin muutama euro. Hyvä ruoka ja siihen hyvä viini kylkeen ni ai, että! Mitä muuta pieni ihminen tarvitsee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti