tiistai 4. lokakuuta 2016

Viisumireissu osa 2- Kuala Lumpur

Onnelliset reissaajat kohteessa, taustalla Petronas Twin Towers


Aikaisemmin olen tainnut mainitakin, että jouduin Thaikku-reissun aikana tekemään viisumireissuja ja nyt on aika pureutua lupaamani Kuala Lumpurin (Malesia) pariin. Lennot Phuketista löytyi Air Asian kautta n. 85e meno-paluu ja matkustusaika oli sen 1h 20min. Air Asia on erittäin hyvä lentoyhtiö halpalentoyhtiöksi ja hommat toimii yleensä kuin junan vessa. Käsimatkatavarat saa mukaan ilman maksua ja tällaisillä muutaman päivän reissuilla se on aivan tarpeeksi. Tarkoituksena oli viettää taas 3 päivää (2 yötä) kohteessa ja hoitaa tämän neidin visa-asiat kuntoon samalla. Hotelliksi valikoitui huoneistohotelli Somerset Ampang loistavan sijainnin sekä uima-altaan takia. Hotelli on lähellä metroasemaa sekä suurlähetystöjä, joten turhaan reissaamiseen ei mennyt aikaa tällä lyhyellä pyrähdyksellä.

Suunnistaminen oli yllättävän helppoa ja kentältä kartat kouraan ja menoks

Lähdimme Mr. Humppilan kanssa aamutuimaan Phuketista ja lento sekä matka sujui yllättävät joutuisasti ja ilman ongelmia. Lentokenttä-selvitykset ym. olivat erittäin sujuvat myös Maleasian päässä ja mitään sen kummempia viisumi-lappusia ei tarvinnut täytellä. Hotellille löysimme bussi-metro-combolla ja hinta ei päätä huimannut muutamaa euroa enempää. Somerset Ampang hotelli oli parempi kuin olimme kuvitelleet ja varsinkin katolla ollut infinity-pool näkymällä Petronas Twin Towereille sekä kuntosali keräsivät kiitosta. 

Pumppi-Humppilakin pääs tekee vähän kardioo, näkymät salilta ei ollu kakemmat

Ensimmäinen päivä meni täysin nauttien ja leväten altaalla, mutta illalla suuntasimme kävellen Petronas Twin Towereille sekä niiden yhteydessä olevaan Suria KLCC-ostoskeskukseen. Tornit olivat kyllä vaikuttavat kokoiset ja niiden kuvaaminen osoittautui haasteeksi, joten voitte katsoa ne joko Googlesta tai sitten ensimmäisen kuvan taustalta. Ostokeskus oli mukavaa vaihtelua ja pääsinkin hieman pitkästä aikaan shoppailemaan "oikeisiin" kauppoihin. Mikäli haluat. jotain paikallista "krääsää" tai matkamuistoja niin suosittelen suuntaamaan Central Markettiin. Täältä sain teetettyä muutaman rannekorun lahjaksi parissa kymmenessä minuutissa. 

Central Market, täält saa kuule kaikkee mahollista ja mahotonta 
Aamulla matka jatkui omalta osaltani kohti Thaimaan suurlähetystyöä jännittäen onko kaikki tarvittavat paperit mukana. Olin hyvissä ajoin paikalla, mutta jonoa oli silti jo kertynyt ja lämmin päivä alkoi hiostamaan huolella kun olin vetässyt taas housut ja pitkähihaisen paidan päälle. Muistakaa, että jos konsulaatteihin tai johonkin muuhun virastoon on asiaa niin pukeutukaa asiallisesti ja peittäkää olkapäät. Voin vakuuttaa, että asiat hoituu helpommin ja paikallisen kulttuurin kunnioitus on vieraassa maassa A ja O. Kuala Lumpurissa on suuri muslimiväestö ja oma garderoobikin sisälsi hieman pidempää hametta ja huiveja joilla sai peitettyä olkapäät. Tämä ainakin omalla osallani toimi ja en saanut osakseni epätoivottua huomiota.

Kävimme illalla katsastamassa myös Kuala Lumpurin Chinatownin Jalan Petaling- pääkadun ja hieman haistelemassa basaaritunnelmaa. Eksyimme jonnekin hieman synkemmille sivukujille ja löysimme sattumalta erään paikallisten suosiossa olevan raflan, jonne pakotin Mr. Humppilan syömään. Vakuutin kautta kiven ja kannon, että selvitään tästä ilman ruokamyrkytystä ja kaikki menee ihan hyvin. Ruoka oli halpaa (n. 2,5e) ja erittäin hyvää vaikka ei nyt aivan oltu kartalla, että mitä se oli. Joten edelleenkin alleviivaan hyvää ohjenuoraa reissuilla: mikäli raflassa on paikallisia reippaasti, ei kyseessä voi olla mikään aivan susi paikka. Reippaasti vaan syömään ja kokeilemaan uutta! Edelleenkin omat pahimmat ruokamyrkytykset ovat tulleet neljän tähden hotellissa sekä Frankfurtin Mäkistä.

Paikallismätöt, huomatkaa Mr. Humppilan innostunut ilme
Viimisen päivän sarastaessa aamusalin jälkeen otimme suunnaksi Batu-luolat. Luolat sijaitsevat n. 13km Kuala Lumpurista, mutta sinne on helppo ottaa juna KL Sentral- asemalta. Aikaa kannattaa varata yhteen suuntaan n. 1h sillä vaikka junia menee koko ajan niin kuitenkin välit voivat olla pitkiä välillä. 

Humppila sai uusia ystäviä
Muistakaa, että epäasiallinen käytös ei ole suvaittavaa eli välttäkää mussukat liikaa rakkautta ja sen osoittamista
Batu- luolat ovat hindujen pyhä paikka ja se koostuu useista kalkkikiviluolista ja luolien sisällä on hindu-temppeli. Alueella on myös paljon apinoita, jotka ovat yllättävät vikkeliä, joten pidä huolta tavaroistasi sekä vesipulloista. Kyseessä on temppeli-alue, joten taas pukeutuminen kannattaa ottaa huomioon kun tänne suuntaa.



Tämä pikku-kakkiainen pölli hetkeä myöhemmin Humppilan vesipullon, siinä se muka viattomana mutustaa jotain

Summa summarum: Kuala Lumpur on näkemisen arvoinen välilaskupaikka ja itse koin, että kolme päivää oli aivan riittävä aika tänne. En usko, että tulen tarkoituksella ottamaan uudelleen kohteeksi kyseistä paikkaa, mutta päälimmäiseksi ei kyllä mitään negatiivistakaan jäänyt käteen. Helppo ja nopea kohde esim. visarunille tai ihan ok parin päivän lay-over on juuri ne mihin Kuala Lumpur on omiaan.

Tää hetki oli yks parhaimmista tälla reissulla. Kirja ja lööbaus. Onnistuneen loman kaksi avain tekijää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti